zondag 6 december 2009

Sinterklaas & zo

Het is alweer even geleden, maar ik wil toch nog even iets vertellen over Sinterklaas. H, et is natuurlijk allemaal begonnen met de intocht op 15 november 2009. Vanaf dat moment was het sinterklaas voor en sinterklaas na. We hebben op televisie (als we thuis waren) de Club van Sinterklaas, de jacht op het kasteel gevolgd. Ze mochten natuurlijk ook een aantal keren hun schoen zetten. Een mandarijn erin voor het paard (Tobias vond dat de mandarijn afgepeld moest worden anders kon het paard het mandarijntje niet opeten, en eerder ging "meneertje" niet naar bed, en het paard heeft "gesmikkeld"). Ook hebben de kinderen nog sinterklaasfeesten bij opa en oma, op papa zijn werk, op school en op het kinderdagverblijf, volop feest dus.
Een paar weken later, op 5 december 2009, zijn we naar Rhenen gegaan samen met Ome Tijn en Lincy. We moesten wel een tijdje wachten voordat Martijn en Lincy er waren, want mijn broertje was naar Amersfoort ipv Rhenen gereden, dat kan gebeuren en we hebben er wel om gelachen (het is hem wel eens eerder overkomen). Het werd toch wel een hele leuke middag, ze hadden die dag veel regen voorspelt (80%, dacht ik) maar we hebben heel veel mazzel gehad, het heeft wel geregend maar niet zo veel als was voorspelt.

We hebben natuurlijk een heleboel dieren gezien, we hebben chocoladeletters gezocht om daarmee een woord te maken, je moest voor dat woord wel goed puzzelen, maar we hebben het uiteindelijk gevonden, wat de jongens bij het weggaan een pietendiploma opleverde.
Er was ook nog een grote circustent opgebouwd waar het feest van Sinterklaas zou zijn, maar daar zijn wij niet naar binnen geweest, omdat de rij heel lang was en op het moment dat er geen rij meer was duurde het nog ruim een uur voordat de volgende zou beginnen. Het was een beetje te koud en te vochtig om daarop te gaan wachten.

Naast de feesttent was echter de pepernotenfabriek, daar werd pepernotendeeg uitgedeeld en daar konden Marijn en Tobias pepernootjes (of iets anders) van maken. Ze vonden het echter interessanter dat papa en mama dat even deden, dus hebben we pepernootjes en de eerste letter van hun naam gemaakt. Het ongebakken spul moest ingeleverd worden bij de bakpieten en dan was het wachten geblazen. Uiteindelijk hadden ze eigengebakken pepernootjes, maar de jongens vonden het niet zo'n succes, want ze vonden de pepernootjes niet zo lekker. Jammer, maar helaas.

Tenslotte zijn we nog naar Ravotapia (dit is binnen), daar hebben we de slaapkamer van Sinterklaas gezien, de pietendisco waar alle pieten zo goed hebben leren dansen en niet te vergeten de pietenklauterbaan, waar natuurlijk alle pieten op hebben leren klimmen, zodat ze niet van de daken afvallen.

Kortom veel gezien, en zeker voor herhaling vatbaar, het maakte de teleurstelling van 2x voor niks naar Helmond (het kasteel van Sinterklaas) meer dan goed.

Eenmaal thuis hebben we een frietje gegeten en niet veel later hoorden we boven "gestommel" en zag ik allemaal pepernootjes in de gang, op de trap, dus heb ik de jongens geroepen en gezegd dat ze even boven moesten gaan kijken. Daar stonden alle cadeautjes bij elkaar verzameld, Wat bleek nou, ze waren door het raam in Marijn zijn kamer naar binnen gekomen, want het raam stond gewoon wagenwijd open.Gauw alles naar beneden gehaald en uitpakken maar. Na een heleboel pakjes uitgepakt te hebben en heleboel blije gezichten, kon er nog even lekker gespeeld worden en daarna lekker slapen en dat ging zonder tegensputteren.

Het was een lange, vermoeiende dag, maar iedereen was blij, moe en voldaan. Op naar volgend jaar.

Groetjes Martine & Co

Geen opmerkingen:

Een reactie posten